Oma weet raadt met maden. Misschien heb je momenteel veel maden in je container of prullenbak. Het is niet het meest prettige dat je tegen kunt komen. Bij de meeste mensen lopen de rillingen over het lijf bij het zien van een zwem maden in je kliko. Maden in de prullenbak ontstaan bijna altijd met warm weer. Tijdens het warme weer zijn er veel vliegen die op zoek zijn naar etensresten. Jouw prullenbak is dan een ideale plaats voor vliegen om te bevliegen.

Voorkomen van maden in de kliko

Allereerst even wat over het voorkomen van maden in je kliko. Want het is natuurlijk wel zo fijn als dit de eerste keer, maar ook gelijk de laatste keer is dat je maden in je container krijgt. Het voorkomen van maden is niet heel erg ingewikkeld. Maden ontstaan omdat vliegen bij voedselresten kunnen komen in de kliko. Zorg er dus allereerst voor dat je de klep van de kliko niet open laat staan, hiermee voorkom je dat er vliegen op etensresten kunnen gaan zitten.

Vlees en etensresten

Daarnaast is het belangrijk om etensresten niet zomaar in de kliko te gooien. Heb je bijvoorbeeld wat vleesresten over die je wilt weg gooien? Gooi deze dan niet direct in de prullenbak, maar doe het bijvoorbeeld in een plastic zakje. Het zakje knoop je vervolgens goed dicht.

Schaduw

Een andere, handige tip is het verplaatsen van je vuilnisbak. Zet deze niet vol in de zon, maar op een plek waar er veel schaduw is. Vliegen zullen minder snel op je prullenbak afkomen en de bak wordt ook niet zo warm. Kortom, een hele eenvoudig, maar uiterst effectieve oplossing om maden te voorkomen.

Het verdelgen van maden

Oke, je weet nu hoe je in de toekomst maden in je kliko kunt voorkomen. Maar hoe krijg je de maden die er nu inzitten uit? Allereerst is het belangrijk dat de etensresten en eventuele vuilniszakken die er nu inzitten zo snel mogelijk eruit gehaald worden. Als je geluk hebt wordt je container snel opgehaald. Zodra al het vuilnis uit de kliko is kun je het beste met heet water beginnen aan de schoonmaak. Het is beste is kokend water, zo heet mogelijk. Hierdoor zullen de maden namelijk doodgaan. Je kunt ook zout in de kliko strooien, ook hier kunnen maden erg slecht tegen.

Oma-weet-raadt-madenRoxasect Mottencassette

Wil je gelijk wat wreder te werk gaan, kies dan voor de Roxasect Mottencassette. De maden worden door dit middel uitgeroeid. Hun zenuwstelsel wordt aangetast waardoor er vrij snel een verlamming optreed. Ideaal als je snel van de maden in je kliko af wilt komen. De Roxasect Mottencassette zie je aan de linkerkant. Klik op de afbeelding op het product online te bestellen. Of ga direct naar de webshop om een bestelling te plaatsen.

Deel deze tips met je vrienden!
 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2024 Grootmoeder weet raad. All Rights Reserved