Door allerlei verschillende oorzaken kun je een zere keel krijgen, maar gelukkig weet oma raadt met keelpijn. Keelpijn wordt vaak veroorzaakt door een infectie. Dit kan bijvoorbeeld een verkoudheid zijn, of een griepje. Je voelt een scherpe pijn bij het praten, slikken en hoesten. Oma weet raadt, want er zijn gelukkig veel handige manieren om snel van je keelpijn af te komen. Ook kun je gebruik maken van medicijnen die effectief je keelpijn tegengaan.

Keelpijn wordt erger wanneer je veel moet hoesten. Hoesten wordt meestal veroorzaakt door een irritatie van de luchtwegen. Dit kan vastzittend slijm zijn, of juist een erg droge keel. Je kunt je keel zachter maken door thee te drinken met wat honing. De thee verwarmd je keel, wat prettig aanvoelt, terwijl de honing je keel zachter maakt. Drink en eet na de thee even niets, zodat de honing goed inwerkt op je keel. Je kunt ook wat citroensap vermengen met de thee. Ook citroensap bevorderd namelijk het herstel van je keel.

Gorgelen met zout water

Gorgelen met zout water is een andere manier om van je keelpijn af te komen. Het zoute water ontsmet je keel, waardoor je sneller herstelt van je keelpijn. Het is niet lekker, maar werkt wel goed. Het is verder altijd belangrijk je keel zoveel mogelijk rust te geven. Wanneer je veel praat, wordt de keelpijn niet minder, maar vaak juist erger. Draag een sjaal om je keel goed warm te houden, waardoor je sneller herstelt.

Pijn in de ochtend

De keelpijn is ’s ochtends, net na het ontwaken, vaak het ergst. Tijdens de nacht wordt je keel altijd wat droger. Niet voor niets hebben de meeste mensen ’s ochtends een ietwat rasperige stem. Zo’n droge keel zorgt ervoor dat de keelpijn nog een stuk erger wordt. Het kan goed werken om direct na het ontwaken op een keelsnoepje te zuigen. Door het keelsnoepje ga je veel slikken. Dit doet eerst pijn, maar zorgt er later voor dat je keel minder zeer doet. Daarnaast hebben de meeste keelsnoepjes een scherpe smaak die prettig is voor je keel.

Een infectie

Keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een infectie die je lichaam zelf moet oplossen. Je kan je lichaam een handje helpen door je keel te omwikkelen met een natte doek en vervolgens een sjaal. Je krijgt hierdoor een soort broeieffect: de keel wordt erg warm. Door de warmte gaat het herstel van de infectie een stuk sneller en ben je dus ook sneller af van je keelpijn.

Trachitol

De beste resultaten behaal je wanneer je al deze methodes combineert met speciale medicijnen tegen keelpijn. De zuigtabletten van Trachitol werken erg goed tegen een zere keel. De tabletten werken pijnstillend en daarnaast bacteriedodend. Wanneer de keelpijn wordt veroorzaakt door een bacteriƫle infectie, bevorder je dus ook het herstel met de tabletten.

Strepsils

De zuigtabletten van Strepsils hebben een soortgelijke werking. Deze zuigtabletten bevatten citroen en honing, wat de keel verzacht. Daarnaast werken ze antiseptisch: ze gaan infecties tegen. De zuigtabletten van Strepsils bevatten vitamine C, dat het immuunsysteem ondersteunt.

Deel deze tips met je vrienden!
 
 

Theme by HermesThemes

Copyright © 2024 Grootmoeder weet raad. All Rights Reserved