Oma weet raadt met fruitvliegjes. Gelukkig maar want fruitvliegjes zijn heel erg vervelend. Veel mensen hebben een mooie schaal met allerlei fruit liggen (bananen, appels, peren, kiwi’s etc.). De fruit vliegjes komen als een zwerm op je fruit en vliegen door de kamer heen. Fruitvliegjes komen meestal in de warmere maanden voor, voornamelijk in de lente en zomer. Er zijn gelukkig een paar manieren om fruitvliegjes te bestrijden. Wij zullen je wat tips geven om van de fruitvliegjes af te komen.
Fruitvliegjes, de oplossingen
Wat zijn nou goede oplossingen voor het verjagen / uitroeien van de fruitvliegjes. De makkelijkste oplossing is het weghalen van je fruit uit de kamer / keuken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om het fruit in de koelkast te bewaren. Echter vinden veel mensen het mooi als er een mooie schaal met fruit in de kamer of keuken staat. Voor die mensen is dit dus geen goede oplossing. De fruitvliegjes vanger is in dat geval een betere oplossing.
Een fruitvliegjes vanger
Als je kiest voor de Dr Clean Fruitvliegjes Vanger dan ben je snel van je fruitvliegjes af. Voor een klein prijsje heb je deze val al in huis en ben je verzekerd van een oplossing als het gaat om het verjagen van fruitvliegjes. Het is belangrijk om de val in de buurt van het fruit te plaatsen en op plekken waar de fruitvliegjes vaak zijn. Op die manier werkt de val het meest effectief. Deze val werkt met een specifieke vloeistof, de val wordt daarmee gevuld. Zorg er wel voor dat je de vanger niet in de buurt van kleine kinderen hebt, want dan kan de vanger gevaar opleveren. Daarnaast moet je de val na 30 dagen verwijderen. Zijn de fruit vliegjes eerder verdreven, dan kun je de val uiteraard eerder verwijderen. Wat zijn de ingrediƫnten van de vloeistof die in de val zit, wellicht vind je dit interessant. De vloeistof bestaat uit 5% Azijnzuur en 94,92% water.
Etensresten opruimen
Zorg ervoor dat je etensresten niet te lang laat liggen in je huis. Als je bijvoorbeeld gegeten hebt en niet alles op hebt gekregen, ruim dan tijdig het overgebleven eten op. Vooral in de zomer en lente (met hogere temperaturen) is dit van groot belang.